Selecteer een pagina
Thuisverpleging Focus

Zorg

Thuisverpleging… Uw Zorg, onze Focus

Wij van Thuisverpleging Focus werken met veel aandacht en compassie aan uw zorg en kunnen u de volgende diensten verlenen in Bree, Neeroeteren, Molenbeersel, Kinrooi en Maaseik.  

Hygiënische zorgen

Hygiënische zorgen

Hygiënische zorg kan onder meer omvatten het wassen, het klaarmaken voor de dag en de nacht o.a. aan- en uitkleden, verversen incontinentiemateriaal, een functionele houding geven (bv. met een tillift), mondverzorging en opvolgen van problemen bij huid & nagels. Dit alles in combinatie met andere zorg.

 

Pedicure

Pedicure

De werkzaamheden van onze medisch pedicure bestaan onder andere het verwijderen van eelt, likdoorns, het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels en nagelproblemen oplossen. Verder kan ze alle  soorten probleemvoeten verzorgen zoals diabetische, reumatische, verwaarloosde, spastische en oudere voeten.

Wondzorg

Wondzorg

Heeft u een kleine of grote, eenvoudige of complexe, chronische of acute wonde? Wij hebben de expertise in huis in alle types van wondverzorging zoals chirurgische wonden, doorligwonden, oncologische wondzorg, diabetische wonden en brandwonden. Met de juiste wondzorg voorkomen we verdere complicaties.

Compressietherapie

Compressietherapie

Voor het aanbrengen van medische steunkousen, korte en lange rek zwachtels aan volgens het voorschrift van de arts. Bij sommige wonden kan het aanbrengen van de juiste compressietherapie een gunstig effect hebben op de wondgenezing.

Inspuitingen

Inspuitingen

Op voorschrift komen we langs voor het toedienen van inspuitingen via intramusculaire weg (in de spier), subcutane weg (onderhuids) of intraveneuze weg (rechtstreeks in de ader). Op deze manier kunnen wij vitamines, pijnstillers, antibiotica en tal van andere producten toedienen.

Stomazorg

Stomazorg

Wij helpen u bij de professionele verzorging van uw tijdelijke of definitieve stoma voor urine of stoelgang en geven advies bij de juiste keuze van het stomamateriaal. Daarnaast hebben we aandacht voor een goede huidzorg en stomaspoeling om uw gebruikscomfort te verbeteren.

Palliatieve zorg

Palliatieve zorg

In overleg met u, uw mantelzorger, uw arts en andere zorgverleners volgen we pijn en mogelijke andere symptomen nauwgezet op en behandelen we ze waar nodig. Wij hebben de expertise om palliatieve thuiszorg te verlenen. Daarbij hebben wij oog voor uw algemeen welbevinden en dat van uw omgeving, ook op psychisch, sociaal en spiritueel vlak.

Medicijnenzorg

Medicijnenzorg

Het correct klaarzetten van uw medicatie en een correcte inname zijn belangrijk voor uw welzijn. Heeft u hulp nodig bij de inname van uw medicatie? Wij helpen u met het dagelijks klaarzetten of toedienen van uw medicatie. 

Bloedname

Bloedname

Op verzoek van huisartsen of andere medische specialisten verrichten we bloedafnames en andere technische handelingen zoals urine- en stoelgangtesten.

Infuustherapie

Infuustherapie

Intraveneus vocht toedienen, al dan niet met medicatie, kan perfect thuis gebeuren. Thuisverpleging Focus staat klaar voor de continue opvolging van de therapie.

Pijntherapie

Pijntherapie

Pijntherapie betekent dat de pijnstillers via een katheter rechtsreeks worden afgegeven in het ruggenmergvocht, de plaats waar pijnsignalen worden doorgegeven naar de hersenen door middel van een medicatiepomp.

Sondevoeding

Sondevoeding

Voor de voeding van patiënten die niet meer in staat zijn om zelf te eten dienen we vloeibare voorverpakte voeding toe via een sonde in de neus of een sonde rechtstreeks in de maag of darmen.

"Focus maakt het verschil"

De Derdebetalerregeling

Indien u verzekerd bent bij een ziekenfonds, hoeft u in regel niet te betalen voor de verpleegkundige zorgen. Thuisverpleging Focus regelt de betaling rechtstreeks met uw ziekenfonds. Dit wordt de derde betalerregeling genoemd.

Wie:

Sinds 1 januari 2022 kunnen alle zorgverleners (thuisverpleging, huisarts, tandarts, kinesitherapeut, logopedist, enz.) de derdebetalersregeling toepassen voor elke patiënt en voor elke geneeskundige verstrekking. Uw zorgverlener is niet verplicht om deze regeling toe te passen, behalve in bepaalde gevallen.

De derdebetalersregeling is verplicht:

Voor huisartsen wanneer u geniet van een verhoogde tegemoetkoming (behalve voor huisbezoeken)
bij bepaalde verstrekkingen van tandartsen
voor bandagisten voor het stomamateriaal

Wanneer:

Als uw zorgverlener de derdebetalersregeling toepast, dan betaalt u hem alleen het bedrag dat voor uw rekening is (uw persoonlijk aandeel of ook wel ‘remgeld) en eventueel een supplement als uw arts niet-geconventioneerd is.

U schiet de tegemoetkoming van de ziekteverzekering niet voor. Uw ziekenfonds zal die tegemoetkoming rechtstreeks aan de zorgverlener (Thuisverpleging Focus) betalen.

In dat geval moet u dus geen getuigschriften voor verstrekte hulp naar uw ziekenfonds sturen.

Werkwijze:

U overhandigt het klevertje van uw ziekenfonds bij het eerste bezoek.

Thuisverpleging Focus stelt alle nodige formulieren op en rapporteert aan uw ziekenfonds.

Het ziekenfonds betaalt de geleverde zorgen rechtstreeks aan Thuisverpleging Focus.

U ontvangt een overzicht van de gedane betalingen en de geleverde diensten voor uw administratie.

U hoeft daar zelf helemaal niets voor te doen.

 

Thuisverpleging Focus in de regio Bree Neeroeteren Kinrooi en Maaseik

Wij zijn werkzaam in de plaatsen:

Kinrooi - Molenbeersel - Kessenich - Ophoven - Maaseik - Aldeneik - Neeroeteren - Opoeteren - Bree - Tongerlo.

In dit gebied zijn wij in staat u de beste zorg te verlenen.